HivNorges juridiske tilbud 

Har du spørsmål knyttet til personvern og taushetsplikt? Trenger du hjelp i forhold til NAV? Trenger du hjelp til å skrive en klage? HivNorge tilbyr juridisk rådgivning og bistand.

scheduleOppdatert: 06.09.2023

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

HivNorge tilbyr juridisk rådgivning i hivrelaterte saker til alle som lever med eller er berørt av hiv. Våre jurister kan i tillegg tilby bistand i situasjoner hvor stigma eller sosiale problemer gjør at personer som lever med hiv ikke benytter seg av andre rettshjelpetilbud.

Erfarne jurister

Våre svært erfarne jurister Halvor Frihagen og Gro I. Thorup kan veilede og bistå deg i de fleste juridiske spørsmål og hvis ikke, vil de kunne hjelpe deg videre i systemet, slik at du får den hjelpen du trenger.

Eksempler på saker juristene har bistått med er pasientskadesaker, saker om dekning av kostander ved medisinskbehandling, herunder tannbehandling, spørsmål om pasientskade, personvern, taushetsplikt, diskriminering og strafferett.  Andre er f.eks. arbeidsrett, trygderett, og spørsmål innen husleierett, arbeidsrett, migrasjonsrett, boligrett og familierett.

Diagnoser handler om mer enn helse

Å få en diagnose, vil for mange berøre flere områder i livet. I den forbindelse kan det oppstå spørsmål om rettigheter og plikter innenfor helsevesenet og annet. Det kan f.eks. være spørsmål om rett til informasjon, veiledning og behandling innenfor helsevesenet, rett til å få dekket kostander ved ulike typer behandling, rett til trygdeytelser, rett til erstatning for økonomisk tap og oppreisning for tort og svie. Det kan dreie seg om erstatningskrav som følge av mangelfull pasientbehandling og mye mer. Noen trenger bistand til å finne fram i systemet, for eksempel hvor de må henvende seg, for å få den hjelpen de trenger. Andre trenger veiledning ved utfylling av søknader om bistand/ytelser eller hjelp til å skrive en klage.

Personer som lever med hiv kan oppleve stigma og diskriminering i samfunnet.  Spørsmål om forskjellsbehandling, forbigåelser, rett til privat liv, personvern og taushetsplikt er problemstillinger som også kan oppstå.

Har du spørsmål rundt noen av disse temaene? Ønsker du å snakke med en av HivNorges jurister? Ta kontakt via telefon til 21314580 eller send en e-post.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.