Min historie – å leve med hiv i 35 år

Per har levd med hiv siden 80-tallet, og han deler sin sterke og inspirerende historie som en del av The Human Aspect prosjektet.

scheduleOppdatert: 30.09.2022

createForfatter: Guro Sørensen

labelEmner:

Gjennom de siste månedene har Oslos parker og plasser blitt dekorert med en bildeutstilling – The Human Aspect prosjekt. Utstillingen er en samling portretter av personer som forteller sin historie knyttet til blant annet skam, sykdom og stigma. Personene har blir intervjuet om utfordringene de har eller har hatt i sine liv. Målet med prosjektet er å vise at ingen trenger å være alene med sine vanskelige tanker, og at det finnes hjelp.

Blant bildene og historiene som er utstilt finner vi Per Miljeteig.

«Jeg var en aktiv og engasjert ung mann da min verden ble snudd på hodet i det jeg ble diagnosert med hiv som en av de første i Norge. Å leve i frykt, usikkerhet og stigma gikk hardt utover meg, noe som førte til utbrenthet og depresjon»

Per har levd med hiv siden 80-tallet, og han deler sin sterke og inspirerende historie som en del av The Human Aspect prosjektet. Per har vært aktiv i likeperson- og rettighetsarbeid for personer som lever med hiv i mange år, og har også vært tidligere leder i HivNorge. I dag er han fortsatt engasjert for å bidra til at personer som lever med hiv får tilgang til god behandling.

Se hele intervjuet med Per:

Ønsker du å snakke med noen om hiv? Kontakt HivNorge på telefon 21 31 45 80 (mandag til fredag 9-15) eller send en melding til post@hivnorge.no eller via Facebook Messenger.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.