Skeiv hivkunst på Wunderkammer 23 

Fredag 6. oktober åpnet Pride Art-utstillingen Wunderkammer 23, Europas største skeive kunstfestival, på DOGA i Oslo. Blant de mange kunstnerne som var utstilt i over tre etasjer, finner vi tre kunstnere som alle er langtidsoverlevere med hiv, Jens Harald Eliassen, Per Miljeteig og Per-Egil Ramsøy.

scheduleOppdatert: 09.10.2023

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Pride Art er en formidler av skeiv kunst og kultur med fokus på solidaritet og mangfold, og utstillingen vil være tilgjengelig frem til 15. oktober på DOGA i Oslo. 

Jens Harald Eliassen, som er tidligere styreleder i HivNorge, er en av hovedutstillerne under Wunderkammer 23. Han viser frem utdrag av sin karriere som designer, kombinert med sin historie om å leve med hiv. Hans bidrag heter «LIV LAGA – en overlevelseshistorie gjennom 40 år med HIV og skaperkraft». Jens Harald har også fått sydd opp tre av sine design som er til salgs på utstillingen.  

Les mer om Jens Haralds designkarriere og om å leve med hiv i 40 år på Liv laga – En overlevelseshistorie gjennom 40 år med HIV og skaperkraft 

Per-Egil Ramsøy, som sammen med sin partner står bak P.Ø.S.H Design, er på plass på utstillingen med flere flotte skulpturer. Per-Egil Ramsøy er tidligere leder av Pluss, HivNorges forgjenger, men har de siste årene vært bosatt i Spania der han sammen med sin partner lager kunstverk og brukskunst. Per-Egils historie kan leses her: Hva skjer når du får beskjed om at du har en av verdens mest fryktede sykdommer? Per-Egil valgte å sette inn en kontaktannonse 

Per Miljeteig, mangeårig styreleder i HivNorge, stiller også ut to av sine fotokunstbilder under utstillingen. Per sine fotokunstbilder er utviklet på «gamlemåten», hvor man fremkalte og utarbeidet bildene i mørkerom. 

— Alle disse tre utstillerne har vært ledere av Pluss/HivNorge og har alle tre levd med hiv i nærmere 40 år. Vi i HivNorge synes det er stas at de alle tre er samlet på Wunderkammer. Vi arbeider nå med å se på muligheten for å vise deler av deres utstilling i våre lokaler i forbindelse med verdens aidsdag. I mellomtiden anbefaler vi alle å ta turen til DOGA og Wunderkammer-utstillingen, sier HivNorges generalsekretær, Anne-Karin Kolstad.

Les også

schedule24.11.2023

→ Mangel på Genvoya

Genvoya, et av legemidlene som behandler hiv, er for tiden ikke tilgjengelig i Norge. Pasienter som benytter seg av denne behandlingen anbefales derfor å bytte til andre behandlingsalternativer.

schedule24.10.2023

→ Krever reversering av kutt

HivNorge har med interesse lest regjeringens forslag til Statsbudsjett for 2023. Innen Utenriks- og forsvarskomiteens område har vi festet oss ved Utenriksdepartementets forslag i kap. 160 om helse. Vi er rett og slett forferdet over at regjeringen foreslår ytterligere kutt i støtten til UNAIDS, til bare 20 millioner kroner.