Starter opp igjen populær samtalegruppe  

Denne høsten starter HivNorge opp igjen med samtalegruppe for menn som har sex med menn. — Tilbudet var svært populært sist det ble gjennomført, og vi er glade for å igjen kunne tilby slike samtalegrupper til medlemmer i målgruppen, sier HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad.  

scheduleOppdatert: 16.10.2023

createForfatter: Kristin Marie Holland

labelEmner:

Samtalegruppen er åpen for menn som har sex med menn som lever med hiv eller bruker PrEP. Selv om mennesker som definerer seg selv som utenfor den heterofile normen erfarer at man lever gode liv, kan man møte utfordringer knyttet til blant annet ensomhet, diskriminering og skam. Målet for gruppen er å kunne dele og støtte hverandre i både gleder og utfordringer. 

Gruppens deltakere kan selv foreslå temaer eller utfordringer, og være med på å forme tilbudet basert på sine ønsker og behov. Temaer som identitet og seksualitet, relasjoner, grenser og grenseløshet, hiv, PrEP, chemsex og mye annet er aktuelt for samtalene. 

Gruppen ledes av psykoterapeut Rolf Aspestrand, som også tidligere har ledet samtalegruppe hos HivNorge. Han har flere års erfaring som terapeut og bidrar med kunnskap og erfaringer i samtalene. — Jeg ønsker å skape et trygt rom der vi kan støtte hverandre, oppleve et gjenkjennende blikk og bygge tilhørighet. Noe som for mange oppleves vanskelig i andre fora, sier Aspestrand om tilbudet.  

HivNorge fikk svært gode tilbakemeldinger sist gang det ble gjennomført samtalegruppe for menn som har sex med menn. —Vi erfarer at mange setter pris på å kunne delta i en gruppe som møtes jevnlig over tid, for da rekker man å bygge tillit og trygghet i gruppen, sier Kolstad.  

Den første samtalegruppen for høsten arrangeres fredag 20. Oktober. For personer bosatt utenfor Oslo, gjør HivNorge fortløpende vurdering for å dekke reisekostnader for deltakere. Har du lyst til å delta? Du finner mer informasjon og påmelding her.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.