Vil ha bedre tilgang til medisinsk forskning

HivNorge mener at Norge synes å gi befolkningen senere og dårligere tilgang til fremskritt innen medisinsk forskning som kan gi forlengelse i leveår med god livskvalitet, sammenliknet med de landene vi pleier å sammenlikne oss med.

scheduleOppdatert: 16.12.2022

createForfatter: Alaa Zerbo

labelEmner:

Vi vil også påpeke behovet for forbedret pasient- og brukermedvirkning i disse prosessene, som vil kunne bidra til å gi bedre legitimitet til vanskelige beslutninger.

Når det gjelder anbudskonkurranse er dagens system preget av hemmelighold, langt mer enn det som er nødvendig for å sikre en effektiv anbudskonkurranse. Åpenhet rundt vurderinger og avveininger er helt nødvendig for å sikre at systemet har legitimitet hos pasienter og brukere.  

HivNorge støtter opprettelse en klageinstans, der pasient- og brukerorganisasjoner som er berørt av vedtaket kan inngi klage. I en slik klagerunde vil et pasient- og brukerperspektiv i større grad sikres, med perspektiver fra de som er direkte berørt av vedtaket og disses organisasjoner. 

Les høringen her.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.