Vil ha PrEP på blå resept

Ved å få PrEP over på blå resept vil personer som ønsker det få denne effektive hivforebyggende behandlingen raskere og enklere enn ved dagens ordning.

scheduleOppdatert: 20.12.2022

createForfatter:

labelEmner:

Etter at PrEP ble innført i Norge ble det en betydelig nedgang i hivtallene her i landet. Slik det er nå, må friske personer som ønsker å bruke PrEP for å beskytte seg mot hivsmitte til et sykehus for å få behandling av en legespesialist. Som en konsekvens er køene for å få PrEP lange. Spesialisthelsetjenesten bruker store ressurser på personer som er friske og som kunne fått oppfølging hos fastlegen sin.

Ved å få PrEP på blåreseptordningen vil fastlegene kunne følge opp personer som ønsker PrEP. Derfor har HivNorges årsmøte vedtatt en resolusjon om å få PrEP tilbake på blåreseptordning. Dette mener HivNorge er nødvendig for å gjør det enklere og raskere å få medisinen for de som trenger det. 

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.