Konferanse

Den åttende internasjonale konferansen om årsaker til, behandling og forebygging av hiv og aids åpnet søndag ettermiddag i Vancouver på den kanadiske vestkysten. HivNorge er på plass og vil rapportere hjem om noen av de viktigste hendelsene.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Konferansen åpnes av blant andre UNAIDS-sjef Michel Sidibé samt andre lokale fagfolk. HivNorge er i Vancouver for å hente kunnskap organisasjonen kan ta med videre i sitt arbeid. – Vi ser frem til å møte noen av verdens fremste forskere og fagfolk som vil bringe fram ny forskning og kunnskap som er nyttig i vårt arbeid, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad (bildet over) til HivNorges websider.

PrEP, vaksine, kur og andre medisinske fremskritt står i fokus på konferansen som samler rundt 6.000 delegater fra hele verden. Konferansen, som arrangeres annet hvert år, er den største åpne vitenskapelige konferansen omkring hiv- og aids-relaterte saker.

Konferansen i Vancouver varer fram til og med onsdag 22. juli.

 

Aidsmap

egne sider

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.