Film

Når festivalen Film fra Sør åpner i Oslo torsdag 9. oktober er det også noen afrikanske filmer med hivrelaterte temaer blant de over hundre filmene som festivalen har på programmet. 

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

En av filmene er dokumentaren Darling! The Pieter-Dirk Uys story. Aidskatastrofen som herjer Sør-Afrika er skyld i at en hel generasjon kvinner og alle deres erfaringer forsvinner. De sørafrikanske myndighetenes innstilling, eller mangel på sådan, til den humanitære krisen, er regelrett for folkemord å regne. Det hevder Pieter-Dirk Uys, og legger ut på en selvfinansiert informasjonskampanje rettet mot barn i skolealder.

Darling! The Pieter-Dirk Uys Story

 

I Am Because We Are

Without the King

Film fra Sør (FFS) er en unik internasjonal filmfestival i Oslo. Siden 1991 har festivalen presentert de beste filmene og filmskaperne fra Asia, Afrika og Latin-Amerika for et mangfoldig publikum. Hvert år vises omlag 140 spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer fordelt på ti festivaldager og 330 visninger.

Les også

schedule13.05.2024

→ Per Miljeteig tildeles Kongens fortjenstmedalje  

Mandag 13. mai ble aktivist og tidligere styreleder i HivNorge, Per Miljeteig tildelt Kongens fortjenestmedalje. Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland var til stede på seremonien på Håndverkeren i Oslo for å overrekke medaljen.

schedule08.05.2024

→ HivNorge søker ny rådgiver

Vi søker nå etter en rådgiver i 100% stilling til å bli en del av laget. I dag er vi 7 personer som jobber både selvstendig og i team, vi har en flat struktur der alle ansatte rapporterer direkte til generalsekretær. Vi lover spennende utfordringer og muligheten til å gjøre en forskjell.