Verdens overdosedag

31. august er den internasjonale overdosedagen. Dagen er for å minnes dem vi har mistet i overdoser og de overdosene vi forebygger.

scheduleOppdatert: 31.08.2018

createForfatter: Leif-Ove Hansen

labelEmner:

HivNorge markerer verdens overdosedag for å minnes de vi har mistet i overdoser.  Vi  har i vår organisasjon en historie med mange rusbrukere som har levd med hiv og gått bort på grunn av aids eller overdose.

I dag ser vi at det er økende antall overdoser innenfor chemsex-miljøet. Derfor har HivNorge sluttet seg til aksjonsgruppa Chemfriendly, som jobber direkte forebyggende ovenfor menn som har sex med menn, for å gi informasjon og utstyr for å forebygge overdoser, skader og infeksjoner ved rusbruk.

I dagens Klassekampen har en av aktivistene i Chemfriendly, vernepleier Morten Sortodden, skrevet en kronikk om bakgrunnen for aksjonsgruppa og at det i kveld er dragshow og info på utestedet Elsker i Oslo. Les mer om arrangementet til Chemfriendly på Elsker ikveld .

 

Les også

schedule13.05.2024

→ Per Miljeteig tildeles Kongens fortjenstmedalje  

Mandag 13. mai ble aktivist og tidligere styreleder i HivNorge, Per Miljeteig tildelt Kongens fortjenestmedalje. Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland var til stede på seremonien på Håndverkeren i Oslo for å overrekke medaljen.

schedule08.05.2024

→ HivNorge søker ny rådgiver

Vi søker nå etter en rådgiver i 100% stilling til å bli en del av laget. I dag er vi 7 personer som jobber både selvstendig og i team, vi har en flat struktur der alle ansatte rapporterer direkte til generalsekretær. Vi lover spennende utfordringer og muligheten til å gjøre en forskjell.